domingo, 24 de julio de 2011

Visita a la fresca a la colònia de Viladomiu Nou

Des del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat ens arriba aquesta interessant proposta per tots aquells interessats en el patrimoni industrial i la història:

El Consorci del Parc Fluvial del Llobregat ha organitzat per al divendres, 5 d'agost, a les 10 de la nit, una visita a la fresca a la colònia de Viladomiu Nou i a la Torre de l'Amo.

El Parc Fluvial del Llobregat ha programat una activitat a la fresca que s'iniciarà amb una visita guiada a la colònia de Viladomiu Nou. Posteriorment, els participants es desplaçaran fins als jardins de la Torre de l'Amo on es projectaran els dos audiovisuals sobre la Setmana Tràgica, que ja es poden veure actualment a les golfes de la Torre. Per completar aquesta activitat a la fresca, es farà una visita guiada a la Torre de l'Amo i, en acabar, s'oferirà una copa de cava a tots els assistents.

Recordem que l'espai museïtzat de les golfes de la Torre de l'Amo ja ofereix aquests dos audiovisuals que recorden els fets de la Setmana Tràgica a Catalunya, un conflicte del qual se celebra el centenari el mes de juliol de l'any anterior. L'audiovisual, titulat 'La Setmana Tràgica', explica els fets i les conseqüències de la revolta obrera a les ciutats catalanes en què, per mostrar rebuig a l'ordre establert, es van cremar convents i escoles religioses. Es fa una descripció genèrica del conflicte, les seves causes i conseqüències i els seus efectes a la societat catalana. Entre les imatges cal destacar la cessió dels drets de fragments de la pel·lícula «La ciutat cremada» (Antoni Ribas, 1976) que la seva família ha cedit gratuïtament. I el segon audiovisual explica la història del moviment obrer a les colònies de l'Alt Llobregat des de 1890 fins a la Setmana Tràgica de 1909, fent especial èmfasi en com es van viure els fets de la Setmana Tràgica a la Catalunya central, incloent una investigació històrica inèdita sobre com va pujar la revolta Llobregat amunt i els fets que van tenir lloc, així com la repressió ocorreguda després. Aquest audiovisual desmunta el mite que les colònies eren uns oasis tranquils i pacífics sense revoltes ni organització obrera.

Es preveu que l'activitat a la fresca tindrà una durada de dues hores, i el cost serà de 8 euros per persona. Tots aquells que vulguin participar-hi s'hauran d'inscriure al Parc Fluvial del Llobregat.

Accés Torre de l'Amo de Viladomiu Nou: C-16, sortida 86 Gironella Sud, direcció Viladomiu Nou.

Per a més informació i reserves: 93 825 06 89, infoparc@parcfluvial.cat , www.parcfluvial.cat



No hay comentarios: