jueves, 26 de abril de 2018

Celler i molí d’oli del Sindicat de Vinyaters d’Igualada

Recentment, en el marc del festival fotogràfic FineArt 2018, després d’un procés de rehabilitació que dugué a terme l’arquitecte Pep Riba, s’ha obert al públic el celler i molí d’oli del Sindicat de Vinyaters d’Igualada, on s’ha instal·lat la exposició fotogràfica "Mirades" de Núria Faig.
Aquest celler fou construït entre els anys 1921 i 1922 per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunell, per encàrrec del Sindicat de Vinyaters, en uns terrenys cedits per la Cooperativa Agrícola d’Igualada.
L'edifici està format per dues naus consecutives de planta rectangular, ubicades en cotes diferents, erigides amb un llenguatge arquitectònic que es pot considerar de transició entre el Modernisme i el Noucentisme: construccions de forma austera i racional, amb una composició senzilla i ornamentació relativament pobre comparada amb la d’altres cellers, tot i la importància expressiva que hi adquireix el maó com a element que ressalta les estructures.
Martinell va ser l'arquitecte responsable de la construcció de les anomenades catedrals dels vi, i d'altres edificis emblemàtics com la farinera del Sindicat Agrícola de Cervera, o la fàbrica Calisay d'Arenys de Mar.
Més informació


No hay comentarios: